четверг, 30 апреля 2020 г.

Навчання під час карантину. Завдання для групи К915/16

Навчання під час карантину. Завдання для групи К915/16.
Предмет" Технологія борошняних кондитерських виробів" Урок№45 за30.04.20.
 Тема уроку" Оздоблення виробів шоколадом, желе, кремом".
Об'ємні шоколадні фігури.  Використовують форми з двох половинок, у форми малих розмірів шоколад наливають  до самого верху, залишають на кілька хвилин, незастиглий шоколад зливають,після охолодження фігурка легко виймається. для об'ємної фігури дві половинки з'єднують гарячим шоколадом.
Половинка застиглої фігури називають барельєфом. Пласкі тонкі шоколадні фігури виготавлюють двома способами: Штампують за допомогою виїмок з тонкого шару шоколаду або малюючи їх розтопленим шоколадом за допомогою корнетика.
Желе використовують для глазурування виробів і фруктів нагрівають до +20+25С. Рідке желе заливають в форми і готують об'ємні фігурки і барельєфи.Для  приготування нарізних оздоблень желе нарізають гарячим ножем або штампують виїмками.
Оздоблення кремом за допомогою корнетиків або кондитерських мішків з насадками.
 Контрольні запитання:
1Як приготувати оздоблення з шоколаду?
2Як приготувати оздоблення з желе?
3Як зробити корнетик?
4Як оздоблювати вироби кремом?

Урок№46 Урок за30.04.20. Тема уроку " Характеристика дріжджового тіста, підготовка продуктів для замісу тіста" стор125-126
Дріжджове тісто готують опарним і безопарним способом. Спосіб приготування залежить від кількості здоби,з невеликою кількістю здоби тісто готують безопарним  способом і всі продукти кладуть одночасно. У сдобному густому тісті створюються несприятливі умови для бродіння,тому що здоба пригнічує діяльність дріжджів.Щоб створити сприятливі умови для  бродіння спочатку готують опару: 60-70% води;35-50% борошна, 100% дріжджів ; 4%(від маси
борошна) цукру, а спосіб приготування тіста називається опарним. Коли опара добре вибродить до неї додають здобу і решту борошна.. На всіх технологічних етапах у процесі замішування, бродіння і достигання тіста відбуваються складні фізичні, хімічні.і біохімічні процеси, що змінюють структуру, об'єм, масу і смакові якості тіста.
 Борошно просіюють за допомогою просіювальної машини або ручним способом за допомогою сита. Перед використанням яйця перевіряють за допомогою овоскопу,перевірені на свіжість яйця складаютьу відро  з отворами і опускають на 5 хв.  у теплу воду. потім на 5хв. у 2% розчин хлорного вапна, після цього промивають у 2 % розчині кальцінованої соди і оплоскують у проточній воді
 Контрольні запитання:
1Якими  способами готують  дріжджове тісто?
2Що таке здоба?
3Які прдукти входять в опару?

Урок№47 за 30.04.20.  Тема уроку"Технологія приготування  дріжджового тіста безопарним способом" стор131-132
Всі продукти замішуються в один прийом.  Молоко або воду нагрівають до30-40С, дріжджі
розводять окремо . в теплій воді додають в діжу, коли борошно буде частково перемішане  з рідиною, Сіль і цукор розчиняютьу невеликій кількості води,проціджують через сито з вічками 0,5-1.5мм, Яйця або меланж проціджують через сито з вічками 2-3мм.Борошно прсіюють через сито.Тісто замішують протягом 5-7хв. За  2  хв. до закінчення замішування
до тіста додають розтопленний  жир... Після закінчення діжу  переміщають  у тепле місце для бродіння, яке триває 2,5-3,5год. Через 1 год тісто збільшується в об'ємі в 1,5-2 рази, його обминають протягом 1-2 хв.. Процес бродіння закінчено: об'єм збільшується в 2.5-3 рази, тісто набуває приємного спиртового запаху, при легкому натискуванні пальцями на поверхні залишається слід, який повільно вирівнюється.
 Контрольні запитання:
1Як підготовляють продукти для замішування?
2Як замішують дріжджове тісто?
3 Складіть технологічну схему приготування безопарного тіста.
.

1 комментарий:

  1. "Коли мене познайомили з паном Лі Беном (Кредитним директором), я виходив на ринок як перший покупець житла. Мої потреби були дещо іншими, і у мене було багато запитань, перш ніж він надіслав мені мій лист попереднього затвердження , він покликав поговорити зі мною про те, що це означає і що може змінитися. Він зробив мене доступним майже будь-якої години за допомогою електронної пошти та текстових повідомлень, був дуже чуйним та обізнаним. Він також дуже прямий, я пояснив йому, якими були мої очікування щодо часу закриття та інших деталей. Він сказав, що виправдає ці очікування, але перевершив їх. Я так швидко закрив ріелтора, і продавець, звичайно, був у захваті від цього. Але як покупець я оцінив, що я пройшов цей процес коротко, але ретельно. Від попереднього затвердження до закриття - подорож була такою безшовною, і я вважаю себе щасливчиком, бо чув історії жахів про Інтернет. Я рекомендую контактну електронну адресу офіцера з питань кредитування Бен Лі: 247officedept@gmail.com & Whatsapp Номер: + 1-989-394-3740 кожному, хто шукає позику на будь-якому ринку. Все оброблялося в електронному вигляді доцільно та надійно.

    ОтветитьУдалить