Навчання під час карантину. Завдання для групи К-915/16.
Предмет "Устаткування підприємств харчування" Урок №16 за07.04.20. Тема уроку" Шафи для випікання.
Піч кондитерська електрична ПКЕ-9 з розстоювальною шафою ШТЕ-18.- призначена для випікання кондитерських виробів. Робота печі основана на конвекційній системі всмоктування -нагнітання. За конвекційного способу нагрівання підвищується якість випікання, відпадає потреба в перевертані виробів, зменшується час теплового оброблення. Ціркулююче повітря всмоктується через отвори в стіні, нагрівається нагрівальними елементами і через систему каналів нагнітається в камеру випікання.
Розстоювальна шафа ШТЕ-18 призначена для розстоювання напівфабрикатів з дріжджового тіста на стелажних візках, Задана температура в камері підтримується автоматично.
Для зволоження повітря в шафі між відсіками розміщено ванну,у шафу одночасно можна вкотити два стелажні візки.Розстоювальну шафу встановлюють на підлогу без закріплення.
Піч ПКЕ-9 Облицовано металевими листами. Піч поділена на дві частини . В лівій частині знаходиться автоматика керування. В правій частині шафи випікають кондитерські вироби на стелажних візках, Стелажний візок установлюють на плиту механізму обертання і фіксують стелажний візок стопором.. Механізм обертання вільно рухається.
Камера випікання закривається дверцятами з оглядовим склом, температура підтримується за допомогою терморегулятора. Піч має автоматичне блокування. з відкритими дверцятами піч не працює. На боковій стіні лівої частини камери розміщено форсунки-повітродувки. Повітря в камері випікання зволоджується ввімкненням кнопки соленоїдного клапану. При цьому вода по трубопроводу подаєтьсч до зволожувача.
Для видалення пари з камери випікання вмонтовано випускну трубу з шибером. Ручку заслонки шибера виведено на фронтальний бік печі.
Правила експлуатації. та техніки безпеки.
Перевірити санітарний стан,заземлення,справність,апаратури керування. Вімкнути піч, загоряться сигнальні лампи. піч нагрівається- лампи гаснуть. Потім вкотити стелажний візок, зафіксувати його стопорм, закрити дверцята.
Для викочування візка треба користуватися рукавицями. Категорично заборонено використовувати шафу без заземлення, з несправним пакетним перемикачем
Контрольні запитання:
1Чим відрізняються шафи ПКЕ-9 та ШЖЕСМ-0,2
2Які переваги конвекційного способу обігріву?
3Для яких відів тіста використовують розстоювальну шафу?
Урок№17 за 07.04.20. Тема уроку"ЛПР№4 ;Єлектричні пекарні шафи"
Завдання№1 Вивчити будову, правила експлуатації машини ШПЕ-2,04 безпеку праці Стор 194-195.
Завдання№2 Вивчити будову, правила експлуатації машини ШЖЕ-1.36 стор200-201
Предмет "Устаткування підприємств харчування" Урок №16 за07.04.20. Тема уроку" Шафи для випікання.
Піч кондитерська електрична ПКЕ-9 з розстоювальною шафою ШТЕ-18.- призначена для випікання кондитерських виробів. Робота печі основана на конвекційній системі всмоктування -нагнітання. За конвекційного способу нагрівання підвищується якість випікання, відпадає потреба в перевертані виробів, зменшується час теплового оброблення. Ціркулююче повітря всмоктується через отвори в стіні, нагрівається нагрівальними елементами і через систему каналів нагнітається в камеру випікання.
Розстоювальна шафа ШТЕ-18 призначена для розстоювання напівфабрикатів з дріжджового тіста на стелажних візках, Задана температура в камері підтримується автоматично.
Для зволоження повітря в шафі між відсіками розміщено ванну,у шафу одночасно можна вкотити два стелажні візки.Розстоювальну шафу встановлюють на підлогу без закріплення.
Піч ПКЕ-9 Облицовано металевими листами. Піч поділена на дві частини . В лівій частині знаходиться автоматика керування. В правій частині шафи випікають кондитерські вироби на стелажних візках, Стелажний візок установлюють на плиту механізму обертання і фіксують стелажний візок стопором.. Механізм обертання вільно рухається.
Камера випікання закривається дверцятами з оглядовим склом, температура підтримується за допомогою терморегулятора. Піч має автоматичне блокування. з відкритими дверцятами піч не працює. На боковій стіні лівої частини камери розміщено форсунки-повітродувки. Повітря в камері випікання зволоджується ввімкненням кнопки соленоїдного клапану. При цьому вода по трубопроводу подаєтьсч до зволожувача.
Для видалення пари з камери випікання вмонтовано випускну трубу з шибером. Ручку заслонки шибера виведено на фронтальний бік печі.
Правила експлуатації. та техніки безпеки.
Перевірити санітарний стан,заземлення,справність,апаратури керування. Вімкнути піч, загоряться сигнальні лампи. піч нагрівається- лампи гаснуть. Потім вкотити стелажний візок, зафіксувати його стопорм, закрити дверцята.
Для викочування візка треба користуватися рукавицями. Категорично заборонено використовувати шафу без заземлення, з несправним пакетним перемикачем
Контрольні запитання:
1Чим відрізняються шафи ПКЕ-9 та ШЖЕСМ-0,2
2Які переваги конвекційного способу обігріву?
3Для яких відів тіста використовують розстоювальну шафу?
Урок№17 за 07.04.20. Тема уроку"ЛПР№4 ;Єлектричні пекарні шафи"
Завдання№1 Вивчити будову, правила експлуатації машини ШПЕ-2,04 безпеку праці Стор 194-195.
Завдання№2 Вивчити будову, правила експлуатації машини ШЖЕ-1.36 стор200-201
Комментариев нет:
Отправить комментарий