понедельник, 6 апреля 2020 г.

Навчання під час карантину. Завдання для групи К-915/16

Навчання під час карантину.  Завдання для групи К-915/16.

Предмет "Устаткування  підприємств харчування"  Урок  №16 за07.04.20.  Тема уроку" Шафи для випікання.
 Піч кондитерська  електрична ПКЕ-9  з розстоювальною шафою ШТЕ-18.- призначена для випікання кондитерських виробів. Робота печі основана на конвекційній системі всмоктування -нагнітання.  За конвекційного способу нагрівання підвищується якість випікання, відпадає потреба в перевертані виробів, зменшується час теплового оброблення. Ціркулююче повітря всмоктується через отвори в стіні, нагрівається нагрівальними елементами і через систему каналів нагнітається в камеру випікання.
 Розстоювальна   шафа  ШТЕ-18 призначена для розстоювання напівфабрикатів з дріжджового тіста  на стелажних візках, Задана температура в камері  підтримується автоматично.
 Для зволоження повітря в шафі між відсіками розміщено ванну,у шафу одночасно можна вкотити два  стелажні візки.Розстоювальну шафу встановлюють на підлогу без закріплення.
Піч  ПКЕ-9 Облицовано металевими листами. Піч поділена на дві частини . В лівій частині знаходиться автоматика керування. В правій частині шафи випікають кондитерські вироби на стелажних візках, Стелажний візок установлюють на плиту механізму обертання і  фіксують стелажний візок  стопором.. Механізм обертання вільно рухається.
Камера випікання закривається дверцятами з оглядовим склом, температура підтримується за допомогою терморегулятора. Піч має автоматичне блокування. з відкритими дверцятами піч не працює. На боковій стіні лівої частини камери розміщено форсунки-повітродувки. Повітря в камері випікання зволоджується ввімкненням кнопки соленоїдного клапану. При цьому вода по трубопроводу подаєтьсч до зволожувача.
Для видалення пари з камери випікання вмонтовано випускну трубу з шибером. Ручку заслонки шибера виведено на фронтальний бік печі.
 Правила експлуатації. та  техніки безпеки.
Перевірити санітарний стан,заземлення,справність,апаратури керування. Вімкнути піч, загоряться сигнальні лампи.  піч нагрівається- лампи гаснуть. Потім вкотити стелажний візок, зафіксувати його стопорм, закрити дверцята.
Для викочування візка треба користуватися рукавицями. Категорично заборонено використовувати шафу без заземлення, з несправним пакетним перемикачем
 Контрольні запитання:
1Чим відрізняються шафи ПКЕ-9 та ШЖЕСМ-0,2
2Які переваги конвекційного способу обігріву?
3Для яких відів тіста використовують розстоювальну шафу?

Урок№17  за 07.04.20.  Тема уроку"ЛПР№4  ;Єлектричні  пекарні шафи"
Завдання№1  Вивчити будову, правила експлуатації  машини   ШПЕ-2,04 безпеку праці Стор 194-195.
 Завдання№2 Вивчити будову, правила експлуатації машини ШЖЕ-1.36 стор200-201


Комментариев нет:

Отправить комментарий