Навчання під час карантину, Завдання для групи К-915/16
. Предмет" Технологія борошняних кондитерських виробів" Урок №38 за 28.04.20
Тема уроку "Вимоги до якості вершкового крему" стор238-239.
Вершки 35%,охолоджені до 2 С. Готують креми в охолодженому посуді. Температура приміщення не повинна перевищувати17С. Вершкові креми використовують для оздоблення тістечок і тортів, а також для заповнення порожнин випечених напівфабрикатів.
Вимоги до якості:пишна, повітряна біла маса, добре зберігає надану форму
Контрольні запитання:
1Чому вершки не збиваються до потрібного об'єму?
2Чому сметанний крем слабкої консистенції?
3Яку жирність повина мати сметана , з якої готують крем?
4Яку жирність повині мати вершки для приготування крему?
Урок№39 за 28.04.20 Тема уроку" Способи оздоблення сметанним кремом" стор239
Сметані креми використовують для оздоблення поверхні тістечок і тортів ,для заповнення поржнин випечених напівфабрикатів.
Наприклад, використовують для приготування "перекладанця медового".для цього випікають три коржі з медового тіста, які змащують сметано-горіховим кремом.
Для крему: охолоджену сметану 30% збивають до пишної маси, всипають поступово цукрову пудру, подрібнені горіхи і ретельно,але обережно перемішують.
Для приготування "медівника" також використовують крем сметанно-горіховий.
Контрольні запитання:
1Складить технологічну схему приготування крему сметанного.
2Складіть технологічну схему приготування крему вершкового.
3Складіть технологічну схему приготування крему сметанно-горіхового.
Урок №40 за 28.04.20 Тема уроку"Правила оздоблення вершковим кремом" стор239.
Для приготування кремів використовують вершки 35%, попередньо охолоджені до 2С, готують креми в охолодженому посуді.. Температура приміщення не повина перевищувати 17С. Для нанесення написів використовують корнетики, які виготовляють з кальки, пергаменту які не вбирають жир, в середину корнетика вкладають металеві трубочки, за допомогою корнетика
можна виконати малюнки в вигляді бардюра,листочка, троянди. Також можна робити оздоблення з вершкового крему за допомогою кондитерського мішка зі вставленою металевою трубочкою з гвинтовою нарізкою. Трубочки виготовляють з білої жесті або алюмінію зі зрізами
різних форм.Трубочки з прямим зрізом використовують для написів. Трубочка з клиноподібним зрізом називається " листочком". Кондитерський мішок наповнюють на 3/4 об'єму, крем потрібно накладати щільно,щоб повітря ,яке містиься в середині не зіпсувало малюнок.Края мішка з'єднують,перекручують і, натискаючи на нього наносять малюнок.
Перед закінченням виконання малюнку, необхідно припинити тиск на кондитерський мішок і кінчиком трубочк зробити різкий корткий рух уперед, уздовж малюнка
Контрольні запитання:
1Як приготувати вершковий крем?
2 Як приготувати сметанний крем?
3Який інвентар використовують для оздоблення виробів вершковим кремом?
1Які вироби оздоблюють вершковим кремом.
. Предмет" Технологія борошняних кондитерських виробів" Урок №38 за 28.04.20
Тема уроку "Вимоги до якості вершкового крему" стор238-239.
Вершки 35%,охолоджені до 2 С. Готують креми в охолодженому посуді. Температура приміщення не повинна перевищувати17С. Вершкові креми використовують для оздоблення тістечок і тортів, а також для заповнення порожнин випечених напівфабрикатів.
Вимоги до якості:пишна, повітряна біла маса, добре зберігає надану форму
Контрольні запитання:
1Чому вершки не збиваються до потрібного об'єму?
2Чому сметанний крем слабкої консистенції?
3Яку жирність повина мати сметана , з якої готують крем?
4Яку жирність повині мати вершки для приготування крему?
Урок№39 за 28.04.20 Тема уроку" Способи оздоблення сметанним кремом" стор239
Сметані креми використовують для оздоблення поверхні тістечок і тортів ,для заповнення поржнин випечених напівфабрикатів.
Наприклад, використовують для приготування "перекладанця медового".для цього випікають три коржі з медового тіста, які змащують сметано-горіховим кремом.
Для крему: охолоджену сметану 30% збивають до пишної маси, всипають поступово цукрову пудру, подрібнені горіхи і ретельно,але обережно перемішують.
Для приготування "медівника" також використовують крем сметанно-горіховий.
Контрольні запитання:
1Складить технологічну схему приготування крему сметанного.
2Складіть технологічну схему приготування крему вершкового.
3Складіть технологічну схему приготування крему сметанно-горіхового.
Урок №40 за 28.04.20 Тема уроку"Правила оздоблення вершковим кремом" стор239.
Для приготування кремів використовують вершки 35%, попередньо охолоджені до 2С, готують креми в охолодженому посуді.. Температура приміщення не повина перевищувати 17С. Для нанесення написів використовують корнетики, які виготовляють з кальки, пергаменту які не вбирають жир, в середину корнетика вкладають металеві трубочки, за допомогою корнетика
можна виконати малюнки в вигляді бардюра,листочка, троянди. Також можна робити оздоблення з вершкового крему за допомогою кондитерського мішка зі вставленою металевою трубочкою з гвинтовою нарізкою. Трубочки виготовляють з білої жесті або алюмінію зі зрізами
різних форм.Трубочки з прямим зрізом використовують для написів. Трубочка з клиноподібним зрізом називається " листочком". Кондитерський мішок наповнюють на 3/4 об'єму, крем потрібно накладати щільно,щоб повітря ,яке містиься в середині не зіпсувало малюнок.Края мішка з'єднують,перекручують і, натискаючи на нього наносять малюнок.
Перед закінченням виконання малюнку, необхідно припинити тиск на кондитерський мішок і кінчиком трубочк зробити різкий корткий рух уперед, уздовж малюнка
Контрольні запитання:
1Як приготувати вершковий крем?
2 Як приготувати сметанний крем?
3Який інвентар використовують для оздоблення виробів вершковим кремом?
1Які вироби оздоблюють вершковим кремом.
Комментариев нет:
Отправить комментарий