понедельник, 27 апреля 2020 г.

Навчання під час карантину. Завдання для групи К-915/16

Навчання під час карантину, Завдання для групи К-915/16
 . Предмет" Технологія борошняних кондитерських виробів" Урок №38 за 28.04.20
 Тема уроку "Вимоги до якості вершкового крему" стор238-239.
  Вершки 35%,охолоджені до 2 С. Готують креми в охолодженому посуді. Температура приміщення не повинна перевищувати17С. Вершкові креми використовують для оздоблення  тістечок і тортів, а також для  заповнення порожнин випечених напівфабрикатів.
Вимоги до якості:пишна, повітряна біла маса, добре зберігає надану форму
Контрольні запитання:
1Чому вершки не збиваються до потрібного об'єму?
2Чому сметанний крем слабкої консистенції?
3Яку жирність повина мати сметана , з якої готують крем?
4Яку жирність повині мати вершки для приготування крему?

Урок№39 за 28.04.20 Тема уроку" Способи оздоблення сметанним кремом" стор239
Сметані креми використовують для оздоблення поверхні тістечок і тортів ,для заповнення поржнин випечених напівфабрикатів.
Наприклад, використовують для   приготування     "перекладанця медового".для цього випікають три коржі з медового тіста, які змащують сметано-горіховим кремом.
Для крему: охолоджену сметану 30% збивають до пишної маси, всипають поступово цукрову пудру, подрібнені горіхи і ретельно,але обережно перемішують.
Для приготування  "медівника" також використовують крем сметанно-горіховий.
Контрольні запитання:
1Складить технологічну схему приготування  крему сметанного.
2Складіть технологічну схему приготування крему вершкового.
3Складіть  технологічну схему приготування крему сметанно-горіхового.

Урок №40 за 28.04.20 Тема уроку"Правила оздоблення  вершковим кремом" стор239.
Для приготування кремів використовують вершки 35%, попередньо охолоджені до 2С, готують креми в охолодженому посуді.. Температура приміщення не повина перевищувати  17С. Для нанесення написів використовують корнетики, які виготовляють з кальки, пергаменту які не вбирають жир, в середину корнетика вкладають металеві трубочки, за допомогою корнетика
 можна виконати малюнки в вигляді бардюра,листочка, троянди. Також можна робити оздоблення з вершкового крему за допомогою кондитерського мішка зі вставленою металевою трубочкою з гвинтовою нарізкою. Трубочки виготовляють з білої жесті або алюмінію зі зрізами
різних форм.Трубочки з прямим зрізом використовують для написів. Трубочка з клиноподібним зрізом називається " листочком". Кондитерський мішок наповнюють на 3/4 об'єму, крем потрібно накладати щільно,щоб повітря ,яке містиься в середині не зіпсувало малюнок.Края мішка з'єднують,перекручують і, натискаючи на нього наносять малюнок.
Перед закінченням виконання малюнку, необхідно припинити тиск на кондитерський мішок і кінчиком трубочк зробити різкий корткий рух уперед, уздовж малюнка
 Контрольні запитання:
1Як приготувати вершковий крем?
2 Як приготувати сметанний крем?
3Який інвентар використовують для оздоблення виробів вершковим кремом?

1Які вироби оздоблюють вершковим кремом.

Комментариев нет:

Отправить комментарий