среда, 29 апреля 2020 г.

Навчання під час карантину. Завдання для групи К915/16

Навчання під час карантину. Завдання для групи К-915/16 . Предмет "Технологія борошняних кондитерських виробів" Урок№43 за29.04.20 Тема уроку "Приготування посипок№ стор 262-263
Посипки широко використовуються для оздоблення поверхні і бокових сторін тістечок і тортів.
Посипка може бути суцільною, рядами, фігурною, в вигляді чисел, написів.
Посипки бувають крихтові, цукристі, шоколадні. горіхові. Крихтові посипки(з повітряного, з шарового напівфабрикату, бісквітні,фісташкові,пісочні).  Бісквітні смажені крихти готують з  черствих, обрізків,які протирають через сито, підсушують при 220-230С. Бісквітні фісташкові крихти- М'якушку бісквіту протирають через сито, зверху наливають  жовтий і синій барвник, перемішують до зеленого кольору. потім підсушують. Пісочні крихти готують як і бісквітні.
Крихти повітряного напівфабрикату- ламані заготовки подрібнюють ножем. Крихти з шарового напівфабрикату- готують з обрізків випечених пластів, подрібнюють ножем.
Контрольні запитання:
1Як використовують посипки?
2Як приготувати бісквітну посипку?
3Як приготувати  фісташкову посипку?
4Як приготувати посипку з повітряного напівфабрикату?

Урок№44 за 29.04.20 Тема уроку : Приготування посипок" стор263-264
 Нонпарель-дрібна різнокольорова крупка, що виготовляється з помади. яку протирають через сито з вічками 2-3 мм, м'яку крупку підсушують.
Цукор-пісок-підфарбовую,підсушують, розтирають.
 Шоколадна посипка- готується з плиткового шоколаду чи відходів, які подрібнюють ножем,
 натирають на терці.
Трюфельна крупка- помаду розігрівають до 75С,додають вершкове масло, какао-порошок, ванільну пудру. і все ретельно перемішують. Гарячу масу охолоджують ,протирають через сито з вічками 3мм. розсипають крупку тонким шаром і підсушують. Через 10-12 годин крупка
 втрачає смакові властивості.-
Ядра  мигдальних горіхів бланшують,зачищають, підсушують, нарізають ножем.
Фісташкова крупка готують  з ядра  фісташкового горіха,їх зачищають від плівочки, подрібнюють ножем і підсушють.
Контрольні запитання:
1Як приготувати трюфельну крупку?
2Як приготуватишоколадну посипку?
3Як приготувати фісташкову крупку?

Предмет "Облік, калькуляція ї звітність" Урок за 29.04.20 Урок№6
Тема уроку.   Практична робота №2- "Розрахунок сировини на необхідну кількість порцій"
 продовження роботи  дивись початок роботи 22.04.20 

Комментариев нет:

Отправить комментарий