пятница, 17 апреля 2020 г.

Навчання під час каркнтину. Завдання для групи К-915/16

Навчання під час карантину.  Завдання для групи К-915/16 . Предмет"Технологія  виготовлення борошняних кондитерських виробів  Урок№21 тема уроку:   Підсумковий урок за  КНД 3.1.2     Урок за 16.04.20
 Виконати реферат на тему:
1 Технологія приготування  начинок з м'яса.
2 Технологія приготування начинок з овочів.
3 Технологія приготування  начинок з фруктів

Предмет "Технологія  виготовлення борошняних кондитерських виробів"  Урок №22 Тема уроку " технологія приготування сиропів" Стор109-112. Урок за 16.04.20.
  Сироп для просочуваннявиробів.
Цукор + вода(1:1,1)  доводять до кипіння, охолоджують додають ароматизатори.
Інвертний сироп
 Цукор+ вода(10:4,4) доводять до кипіння ,додають кислоту, варять30 хвилин до 107-108 градусів . Цукор під дією кислоти і температури розкладається на глюкозу і фруктозу-це інверсія. Інвертний цукор - це антикристалізатор запобігає зацукровленню виробів.
Тираж
 Цукор +вода доводять до кипіння, уварюють при 110градусів(проба -товста нитка), охолоджують додають есенцію. Використовують для глазурування пряників, фруктів.
  Конторльні запитання:
 Як приготувати інвертний сироп?
2 Чим ароматизують сиропи?
3Як визначають готовність тиражного сиропК?

Предмет"Технологія пиготування борошняних виробів"  Урок №23 Тема уроку  "Види напівфабрикатів для оздоблення . стор240-243   Урок за16.04.20 
  Це маслані креми,,білкові креми,  заварні креми. вершкеві  і сметані креми, , желе і мастики, посипки, цукрові мастики..Пластична консистенція крему надає можливість виготовляти  найрізноманітніше оздоблення. Найкраще зберігають надану форму масляні креми, особливо після охолодження в холо дильнику. Добре зберігає форму білковий крем, особливо  заврний і " Зефір". Вершково- сметанні креми швидко втрачають форму., добре зберігають форму  креми вершково-сметанні з  желатином. Гарний вигляд мають оздоблення з білкової сирцевої й заварної глазурі. Різноманітні фігурки з желе використовують для оздоблення виробів.  Посипки широко використовують  для оздоблення поверхні  і  бокових сторін тортів  і тістечок
 різними способами: просіювають через сито, висипають зі жмені. з корнетіка, через трафарети. Для оздоблення використовують барельєфні фігурки з шоколадуЮ шоколадні ошуркі, шоколадні " вусики"

 Предмет  " Технологія приготування борошняних виробів"  Урок  №24  Тема уроку "Технологія приготування помади"Урок за 16.04.20 стор111-113. 
 Помада-напівфабрикатбілого кольору, щільної, пластичної консистенції. Приготування складається з таких стадій:
1 Приготування помадного сиропу
2Охолодження сиропу до 30-40градусів..
3 Збивання сиропу у помаду
4 Достигання сиропу 12-24 години.
 5 Підготовка помади до глазурування
1 Цукор + вода(3:1) доводять до кипіння. Варять при сильному кипіні, кришка  каструлі закрит
 щоб попередити кристалізацію. Уварюють до 107-108, додають антикристалізатор- харчову кислоту( на 10 кг помади додають 10 оцтової кислоти80%).З антикристалізатором уварюють до 115-'116( проба №5 -м'яка кулька)
2Швидко охолоджують помадний сироп  у проточній воді або на льоду до 35-40, якщо температура сиропу змінюється, якість помади погіршується
3Малу  кількість збивають вручну , посуд,  інвентар з нержавіючої сталі, При збивані в'язкість помади поступово збільшується перетворюється на на щільну пластичну масу. Якщо антикристалізаторів не вистачає помада перетворюється на тверду грудку.
4Готову помаду перекладають у металеві лотки, накривають вологою тканиною на 12-24 години  у прохолодному приміщенні.
5Помаду розігрівають до 45-50 градусів на водяній бані. Якщо температура буде вищою або нижчою-помада стає густою і стає непридатною до використання. Готову помаду  ароматизують есенцією, можна додати лікер, підфрбувати харчовими барвникам
 Контрольні запитання:
1З яких єтапів складається приготування помади?
2Як визначити  температуру кипіння цукрового сиропу?
3Які антикрісталізатори ви знаєтє?
4Як приготувати помадний сироп?


 Предмет "Устаткування підприємств харчування" Урок№ 24  Тема уроку " Машини для приготування масляного крему"  Урок за 16.04.20.
 Використовують машини ВМ-35, МВ-35 М- вивчали в першому семестрі.
ШМВ-20- призначена збивання кремів, вершків, тіста бдя бісквітів. Має бак на 20 літрів, механізм для підіймання бачка,три змінні збивачки. Комплектується машина  трьома збивачками: прутковою- для збивання білково-цукрових сумішей,  плоскорешітчастою для збиванняв'язких сумішей, замкнутою- для замішування тіста.
Правила експлуатації:   Перевірити сані тарний стан машини, заземлення. Надійність закріплення бака та збивачки. роботу машини на холостому ходу. Заповнювати бак продуктами
 з рахунку, що вони збільшаться в об'ємі  в 4-5 разів.
Забороняється  заповнювати машину продуктами та брати пробу за ввімкненої машини.Миття машини після зупинки.
 Контрольні запитання:
1Які робочі органи має машина МВ-35М?
2Які робочі органи має машина ШМВ-20?
3Вимоги при безпеки праці прт роботі на машині ШМВ-20?
;4Як треба заповнювати бак ШМВ-20?



Комментариев нет:

Отправить комментарий