четверг, 14 мая 2020 г.

Навчання під час карантину. Завдання для групи К915/16

Навчання під час карантину. Завдання для групи К915/16
Предмет" Технологія приготування борошняних  виробів" Урок № 74 за 13.05.20
Тема уроку" Технологія приготування печива з пісочного тіста" 178-182
Печиво пісочне "Прямокутне"- пісочне тісто розкочують завтовшки 7-8 мм.нарізають ножем прямокутники 25х50мм.  Випікають на сухих кондитерських листах при 230-240С протягом 8-10хв.  Вимоги до якості: форма прямокутна, поверхня рівна, колір світло - жовтий, консистенція крихка,смак солодкий.
Печиво"Листочок"-тісто розкочують шаром 7-8мм. змащують яйцем, виїмкою штампують заготовки у формі листочка, викладають на сухий лист і ножем наносять контури жилок.
 Випікають при 230-240С. протягом 8-10 хв.
 Вимоги до  якості:печиво має форму листочка, поверхня рильєфна, колір світло-коричневий, консистенція крихка,смак солодкий.
Печиво"Домашне"-Тісто розкочують шаром 4-5мм, змащують яйцем, посипають горіхами,
потім цукром. Після підсихання з тіста штампують заготовки довільної форми, випікають
 при230-240С  8-10хв.
 Вимоги до якості: печиво різноманітної форми, поверхня  рівнотірно посипана горіхами та цукром, цукор не підгорів, консистенція крихка, колір світло -коричневий. смак з горіховим присмаком.
 Печиво" Кругле"- тісто розкочують шаром 5мм.змащують яйцем і посипають пісочними
 крихтами  Після підсихання виїмками штампують печиво і випікають при 230-240С
 8-10хв. Пісочні крихти: тісто зміщують з борошном і протирають через сито.
  Вимоги до якості: форма кругла, краї рівні, поверня посипана крихтами,  консистенція крихка.
Контрольні запитання:
1Як приготувати пісочне тісто?
2Чим  можна оздоблювати печиво?
3Зробіть  технологічну схему приготування  печива:
                     прямокутного
                      листочок
                      домашнього
                      круглого


Урок№75 за 13.05.20  Тема уроку:"Технологія приготування прісного здобного тіста" стор 182-184
До складу тіста входить рідина(сметана, кефир,молоко).Як розпушувач використовують соду.
Вироби розпушуються під час випікання за рахунок вуглекислого газу, який виділяється під
час взаємодії  молочної кислоти з. содою. Замішують  тісто швидко в прохолодному приміщені. 
Маргарин  розм'ягчають додають цукор і збивають, потім додають розчин  лимонної кислоти,
яйця. Збивають до з'єднання рідини з жиром, борошном. Збита маса повина бути пишною, однорідною
Контрольні запитання:
1Які компоненти входять до прісного здобного тіста.
2Чим відрізняється. прісне здобне тісто від пісочного?
3Зробіть технологічну схему приготування прісного здобного тіста.

Предмет"Облік, калькуляція і звітність" Урок№8 за 13.05.20
Тема  уроку"Розрахунок сировини для приготування оздоблювальних  напівфабрикатів"-урок залік.
 Мета уроку:"Навчитись проводити розрахунки сировини для приготування кремів"
 Рецептура  крему масляного шоколадного. Проведіть розрахунок сировини  на 200г. 700г, 1300г крему
 Масло вершкове-497г
 молоко згущене-199г
 цукрова пудра   -265г
  какао-порошок-48г
  пудра ванільна--2.3г
  коньяк                1.7г
  Вихід                1000г

Крем масляний "Новий"
 Масло вершкове-466г
  молоко згущене  110г
  цукор-пісок         287г
  вода                       96г
  пудра ванільна      5г
  кон'як                     1.6г
  Вихід                    1000г

Проведіть розрахунок сировини для приготування  400г ,600г 800г,1200г крему.
  Д/З оформіть звіт про роботу
   зробіть  фото розрахунків і надійшліть  результати.


           




Комментариев нет:

Отправить комментарий