суббота, 16 мая 2020 г.

Навчання під час карантину. Завдання для групи К85/6

 Навчання під час карантину. Завдання для групи К-85/6
Предмет"Технологія приготування борошняних кондитерських виробів.
Урок  №77 за14.05.20 Тема урока"Технологія  приготування вафельного тіста" стор 170-171.
В бачок збивальної машині закладають яйця, сіль, соду,частину води, збивають, додають 50% води, борошно, збивають до консистенції густої сметани.Температура тіста не повина перевищувати 20 градусів При підвищені температури тісто стає в'язким, якість н/ф знижується. Борошно всипають бистро, але поступово. При одночасному засипані всього борошна утворюється густе, затягнуте тісто,  таке тісто  погано розподіляється в формі,
погано пропікається.
 Контрольні запитання:
1Назвіть особливості приготування тіста для вафель.
2 Яку роль відіграють яйця при приготуванні тіста для вафель?
3Яку роль відіграє цукор при випікані  тіста для вафель?

Урок№78 за 15.05 20. Тема уроку "Режим та особливості випікання вафельного тіста" стор 171
Вологість готового тіста повина становити 65%. За нижчої вологлсті тісто пагано пропикається
і має затягнуту консистенцію, Якщо вологість вище встановленої норми, час випікання і кількість виливів збільшується.  Температура тіста не повина перевищувати 20 градусів.
 Перед початком роботи вафельницю зачищають, прогрівають до 170С. На поверхню нижнього
нагрівача наливають тісто і закривають, при стискані плит тісто розпливається і прогрівається з обох боків.  Час випікання  становить  2-3хв. Під час випікання необхідно  дотримуватись правил техніки безпеки, оскільки з тіста виділяється велика кількість пари.. За рахунок цього в листах утворюються пори. Розпушуванню тіста сприяє розкладання  соди під час випікання, внаслідок чого утворюється вуглекислий газ.
 Контрольні запитання:
1Як випікають тісто для вафель
2Якої безпеки праці необхідно притримуватись при  випікані тіста для вафель?
3Як підготовляють вафельницю для випікання?

Урок№79  за 15.05.20 Тема уроку"Технологія приготування  тіста для  цукрових вафельних листів"  стор171
Збивають яйця, соду,частину води, додають цукор, 50% води і збивають, потім всипають борошно і збивають 5-8 мін. до консистенції густої сметани. Вливають решту води і збивають ще 5-8хв. На прикінці додають ванільну пудру і розтоплений маргарин, нагрітий до  35-37 градусів,  маргарин вливають тонкою цівкою, щ.об він рівномірно розподілився по всій масі
 Контрольні запитання:
 1Зробіть технологічну схему приготування тіста для цукрових вафель.
2Чим відрізняються цукрові вафлі  від звичайних вафель?
3За рахунок чого відбувається розпушування тіста для вафель?


Комментариев нет:

Отправить комментарий